B-diploma is binnen!

Op zaterdag 29 april 2017 deed Sanna mee aan de Clubdiplomadag van de Labrador Kring Nederland in Putten en zij heeft daar een B-diploma gehaald.

Het waren best lastige proeven. We moesten beginnen met de verloren zoek en dat ging dit keer anders dan anders. Je mocht de hond inzetten, maar moest dan vervolgens achter een scherm gaan staan, zodat de hond de eigenaar niet kon zien. Vlak voordat wij moesten, werd de proef nog aangepast omdat teveel honden de dummy niet konden vinden. Maar Sanna had de dummy erg snel! De keurmeester zei dat Sanna 1 keertje even op keek waar ik nu was gebleven, maar vervolgens mooi door ging met zoeken.

De blind over water was ook best lastig. Het water was erg breed daar en de dummy lag voor veel honden op een lastige plek. Voor ons was dit het spannendste onderdeel, omdat Sanna tijdens wedstrijden het blind over water erg spannend vindt. Ik moest haar ook dit keer een 2e keer inzetten, maar toen ging ze ook erg mooi in 1 lijn over. Aan de overkant gaf ik haar de territorium-fluit zodra ze in het zoek-gebied kwam en de dummy had ze dan ook direct te pakken.

Al met al heeft ze mooie dingen laten zien en weten we ook precies aan welke punten nog gewerkt kan gaan worden. Komend jaar gaan we vooral meedoen aan Workingtesten in de B.